Bad Boys negyedszer
2024. június 17. írta: Morpheus_

Bad Boys negyedszer

Bizony rég volt 1995, amikor az akkoriban 27 éves Will Smith és 30 esztendős  Martin Lawrence először bújtak a tökös miami zsaruk bőrébe, megszemélyesítve Mike Lowrey és Marcus Burnett karaktereit. Gyorsak, fiatalosak, tökösek és mindig felgöngyölítik minden ügyüket. Csak éppen eközben szétlövik a fél várost és idegbajt hoznak főnökükre, Howard kapitányra (Joe Pantoliano). Mike nagy darab, kigyúrt macsó, aki a nők kedvence és rendőr létére is vagyonos, míg Marcus éppen az ellentéte: sokkal törékenyebb alkatú, felesége iránt hűséges, többnyire anyagi gondokkal küzd és gyakran kihívás számára a keményebb helyzetek feldolgozása (mint a hullaházakban lövöldözés, a taccs kidobása nélkül - lásd első rész).

badboys_2024_1.jpg

A kép forrása: nytimes.com

A Bad Boys 2 néhány évvel később, 2003-ban egy igazi csihi-puhi akcióorgia lett, sokkal több kemény jelenettel, üldözéssel, bunyóval és lövöldözéssel. Ezúttal Miami mellett már Kubában is folyik a harc, Mike pedig összejön Marcus gyönyörű húgával Syddel (Gabriela Union). A szitu temérdek lehetőséget kínál a remek poénokra, melyekkel Michael Bay rendezése nem is fukarkodik. Újabb 7 év kihagyás után következett 2020-ban a Bad Boys 3, amelyben már 50 feletti a hajtós duó (Will Smith 52, Martin Lawrence pedig 55) így kicsit megfárattabb az egész. Viszont felbukkan a csinos Paola Núnez és rengeteget nevethetünk az idősödő, elhízott Marcus szerencsétlenkedésein.

badboys4.jpg

A kép forrása: indiewire.com

Drámaibbá válik a franchise szegény Howard kapitány halálával és a szomorúság áthúzódik a negyedik epizódra is, hiszen a legújabb részben az ő emlékének védelmében kezd újra akciózni a Mike - Marcus duó. A főgonoszt ezúttal Eric Dane alakítja, aki 20 éve még a mozivásznak ügyeletes szívtiprója volt (például a népszerű Grace klinika című sorozatban).

Hogy milyen film a Bad Boys 4? Akciódús, vicces és látványos, de valahogy mindent picit már takaréklángon adagol a nézőknek. Ugyanakkor előrelépés a harmadik részhez képest, ahol túlságosan rámennek az "öregedő zsaruk" ütőkártyára és szinte debil szintre viszik a nyuggerkedésre vágyó Martin Lawrence karakterét. A legújabb epizódban viszont újra akciókész a festett hajú, jó formába hozott páros és láthatóan nem törődnek a ténnyel, hogy már mindketten a 60-hoz vannak közelebb. De tény, hogy jól áll nekik a dolog, mi pedig újra jól szórakozhatunk akcióikon és poénjaikon. Újra szól az Inner Circle song (a What you wanna do?) kapunk nosztalgia-elemeket is sőt bónuszként egy kis krokodilokkal harcolást is mellé.

Az IMDb-n 70%-ra értékelik egyelőre (18 ezer voks után) és ennél kevesebbet én sem adhatok az örökifjú párosnak, sőt 4 csillagra értékelem, arra biztatva a franchise rajongóit, hogy ne hagyják ki.

4csillag.jpg

morfeusz_also_logo.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morfeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7718428769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fritz Gerlich 2024.06.17. 10:05:59

Nálam a 2003-as Bad Boys 2 a csúcs. Abban vannak a legjobb akciójelenetek és legjobb poénok is (mint a patkány kakas) :))))))))))) De ez a negyedik sem rossz csak épp közel sem olyan pörgős.

Antonov_ 2024.06.18. 18:34:47

Will Smith őrzi a formáját, nem látszik rajta, hogy szeptemberben lesz 56 éves. Kitűnő kondiban van. Viszont Martin Lawrence borzasztóan néz ki (igaz ő áprilisban már betöltötte az 59-et). Felpüffedt teljesen.

Kopja 2024.06.18. 20:49:27

Mindegyik Bad Boys rész másért jó. De a kedvenc nálam is a második rész, Gabriella Unionnal és a kubai bevetéssel.
süti beállítások módosítása